Албена Симеонова организира среща в НС с чувствителни сектори в земеделието

28 април 2021
Коментари 0
Производител на: Uncategorized
28 април 2021, Коментари 0
Албена Симеонова, народен представител от Добруджа – Демократична България/Зелено движение/ организира среща на браншовите организации в земеделието от приоритетните сектори. В срещата участва и Борислав Сандов- Съпредседател на Зелено движение. Темата – Планът за възстановяване и управление в аграрния сектор, който предвижда 850 милиона лева за „Напоителни системи“.
Представителите на производителите на плодове, зеленчуци, картофи, ягодоплодни, черупкови, биопродукти, оранжерийни, етерично- маслени, животновъди, пчелари изказаха несъгласието си с този план, предложен от правителството на ЕК. Хората, които осигуряват храната ни и непрекъснато се сблъскват с различни проблеми при работата си не са съгласни тези средства да бъдат наляти в една държавна компания, която да лее бетон и гори дизел! Опасността тези средства да бъдат източени е реална!
Асоциациите настояват планът да бъде в полза на производителите и околната среда.
До няколко дни ще бъде изготвен документ, който ще предложи промяна в ПВУ, за да модернизира земеделието и спаси бизнеса на малките и фамилните фермери.
Дано да и стигне времето!991-ratio-albena-simeonova 1 2 3 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *