БАБ част от Фермерския пазар в Благоевград

31 октомври 2016
Коментари 0
Производител на: Участия
31 октомври 2016, Коментари 0

В Благоевград на площад „Георги Измирлиев“ е следващият фермерски пазар, който в. „Български фермер“ организира с подкрепата на Българската банка за развитие.
На 1 ноември от 10.30 часа до 18 часа гостите и жителите на Благоевград и областта ще имат възможността да посетят пазара.

Българска Асоциация Биопродукти ще ви очаква с биологични:
вина, сокове, сладка и сладкарски изделия, чайове, билки, подправки, пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти, ядки, мед и много други!
Пазарът е част от инициативата на вестника за свързване на малките ферми и производители с потребителите, за насърчаване на късите вериги на доставки и за популяризиране на местните храни.

Целта е да се покаже, че има начини земеделските стопани и производители на храни да печелят, като пряко продават стоките си на потребителите, които все повече се интересуват от качеството и чистотата на храната. Така се насърчават и контактите помежду им и се подпомага по някакъв начин развитието на малкия и средния бизнес у нас.

Фермерския пазар в Благоевград е организиран със съдействието на Община Благоевград, Българска Асоциация Биопродукти, фондация „Биоселена“ и местни земеделски производители. Ще го открият в 10.30 часа на 1 ноември зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев и кметът на Благоевград Атанас Камбитов.
Очакваме Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *