„Да спасим пчелите и фермерите“

1 декември 2021
Коментари 0
Производител на: Uncategorized
1 декември 2021, Коментари 0

Днес беше внесена петицията от България на Европейската гражданска инициатива „Да спасим пчелите и фермерите“ – https://www.savebeesandfarmers.eu/eng/

Тя бе входирана от представители на българското координационно звено за тази инициатива – Българска Асоциация Биопродукти, Фондация за околна среда и земеделие и Сдружение за биологично пчеларство. Ресорното министерство за такива  документи е МРРБ, отдел ГРАО, където ще бъдат проверени хартиените и електронни подписи от петицията.

От необходимите 1 млн. подписа в европейски мащаб, бяха събрани над 1.2 млн. До 1-и декември всяка страна член на ЕС трябваше да генерира съответния процент подписи от общия брой на населението си.  За съжаление България не успя да събере необходимите 13 000 подписа /бяха събрани около 5 000 /.

От името на координаторите благодарим на всички пчеларски сдружения, неправителствени организации, биофермери и граждани, които подкрепиха петицията. Вярваме, че нашите усилия за спасяване на пчелите и дивите опрашители, както и на малките фермери, ще бъдат увенчани с успех!

Албена Симеонова, председател на Българска Асоциация Биопродукти

Борислав Сандов, Фондация за околна среда и земеделие

Петко Симеонов, Сдружение за биологично пчеларство    641_n

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *