И в Ивайловград казаха let it be на биото

26 юни 2020
Коментари 0
Производител на: Uncategorized
26 юни 2020, Коментари 0

Над 50 земеделски биопроизводители –растениевъди, животновъди и преработватели, както и почитатели на чистата българска храна се събраха днес в 11 ч. във фоайето на детския комплекс в града, където Българска Асоциация Биопродукти, съвместно с експерти от МЗХГ и ДФЗ разясняваха предимствата на биологичната храна.

Само засилените противоепидемични мерки попречиха на още желаещи да присъстват на диалогичната среща, където Антоан Чаракчиев  и Лора Джупарова от дирекция „Биологично производство“  към МЗХГ и Динко Господинов, директор на областна дирекция Хасково на ДФЗ,  разясняваха  в конкретика казуси по  актуални питания.

Срещата в Ивайловград, която е част от ежегодните разяснителни кампании на БАБ за популяризиране на биопроизводството, бе организирана с  любезното съдействие на кмета на общината г-жа Диана Овчарова, която също се оказа фен на чистата българска храна.

Българска Асоциация Биопродукти благодари на медиите, които вчера откликнаха на съобщението на БАБ за срещата и отразиха събитието, което пък спомогна  за неговото популяризиране. Така ивайловградчани също казаха let it be на  биото,  което  по всичко изглежда,  скоро ще обърне тренда в полза на зеленото земеделие, каквато е идеята и на Зелената сделка в рамките на ЕС впрочем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *