Потенциалът за развитие на фермерските пазари във фокуса на форум в Свищов

6 октомври 2017
Коментари 0
Производител на: Участия
6 октомври 2017, Коментари 0

Българска асоциация „Биопродукти“ беше съорганизатор заедно с катедра „Аграрна икономика“ на Стопанска академия – Свищов на кръгла маса на тема „Потенциал за развитие на фермерските пазари в България“. Форумът събра представители на научните среди и агробизнеса доц. д-р Тодор Кръстевич – зам. ректор по „Научноизследователска и проектна дейност“ на Стопанска академия, доц. д-р Анелия Радулова – директор на ИНИ, проф. д-р Любчо Варамезов – декан на факултет „Производствен и търговски бизнес“, Валери Велковски – представител на МЗХГ, Албена Симеонова – председател на Българска асоциация „Биопродукти“, Веселина Ралчева – член на УС на асоциацията, Милен Стоянов – член на УС на БАБ, Николай Ралчев – член на БАБ, Пепо Петров – изп. директор на Фондация за околна среда и земеделие, Елисавета Пъндева – финансов мениджър на Фондация за биологично земеделие „Биоселена“, представители на регионалния съюз на земеделските кооперации, земеделски производители и фермери, както и преподаватели от различни катедри в Стопанска академия.

В рамките на форума участниците обсъдиха възможностите за изграждане на регионални фермерски пазари и се обединиха около мнението, че фepмepcкитe пaзapи ще ce пpeвъpнaт в тpaдиция, кoятo да oтгoвapя нa cъвpeмeннитe нyжди нa oбщecтвoтo oт здpaвocлoвнa и eкoлoгичнo чиcтa хpaнa.

В същия ден БАБ участва като съорганизатор и в първия в Свищов есенен фермерски пазар, в който участваха 27 земеделски производители от региона с представяне на местни селскостопански продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *