Прессъобщение: БАБ организира семинар по време на изложението Interfood & Drink 2016

8 ноември 2016
Коментари 0
Производител на: МЗХ, Новини
8 ноември 2016, Коментари 0

БАБ лого

 

08.11.2016
гр. София

На 10.11.2016г. Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) ще проведе биосеминар на тема „Алтернативен туризъм и биопроизводство – срещата е необходима“ в рамките на изложението Interfood & Drink. Събитието е с начален час 10:30ч. в зала Руен, Интер Експо Център, ет.2, София 1784, бул. Цариградско шосе 147.

Семинарът ще бъде открит от Председателя на БАБ, г-жа Албена Симеонова, а след това ще се презентира защо точно трябва да се направи постоянна връзка между алтернативния туризъм и биопроизводството. Това ще стане чрез презентациите на Любомир Попйорданов – „Алтернативен туризъм и биопроизводство – срещата е необходима“ и Петя Василиева – „Модерно земеделие и алтернативен туризъм”

Ще се проведат редица дискусии с експерти от Министерството на земеделието и храните. Въпросите по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ и мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ ще бъдат отговорени от Георги Димитров и Александър Орлинов, главни експерти Дирекция „Развитие на селските райони“, отдел „ Конкурентноспособност на земеделието” към МЗХ. Няма да бъдат подминати и неяснотите по мярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“, като за разясняването им сме поканили г-жа Венислава Бояджиева, главен експерт Дирекция „Развитие на селските райони“, отдел „Социално-икономическо развитие на селските райони” към МЗХ. Дискусионният панел ще завърши с мярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ с участието на Мая Никова, главен ескперт Дирекция „Развитие на селските райони“ към МЗХ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *