ФАТАЛНА ГРЕШКА, но срока няма да бъде удължен...........

14 май 2020
Коментари 0
Производител на: Uncategorized
14 май 2020, Коментари 0

Колеги, на 11.05 2020 г. , на мейла на БАБ се получи писмо от фирма, която не е член на БАБ, но в продължение на няколко дни се сблъсква с проблеми по приключване на заявленията си по био мерките. Това са проблеми и на много наши членове, но ….срока не може да бъде удължен дори с една седмица….. Ето го и самото писмо:

До Българска Асоциация Биопродукти
Уважаеми колеги,
Не сме членове на Българска Асоциация Биопродукти , но се обръщам към вас с надеждата, че вие може да ми отговорите на интересуващите ни въпроси, тъй като предполагам контактувате директно с МЗХГ.
На дата 11.05.2020 г. при подаване на Заявление за подпомагане от „Брейн Фууд“ ЕООД, в Общинска Служба „Земеделие“ гр.Враца , не успяхме да заявим подпомагане по Мярка 11.
Просто по никакъв начин ИСАК не е е подготвена технически и програмно за прием по Мярка 11. Както и да опитвахме с експерта, който работеше нашето заявление, не се получи! При Резултати от автоматични проверки ИЗЛИЗА ФАТАЛНА ГРЕШКА!
По същия начин на 10.05.2020 г. в Общинска служба „Земеделие“ гр.Оряхово, Системата ИСАК не ни допусна да заявим Мярка 11. Изписваше, че можем да увеличим площите само до 20% от до сега заявяваните.
И въпреки, че заявяваме биологични, а не в преход площи, излизаше предупреждение, че площа не е биологична!!!
На 11.05.2020 г. звънях многократно до МЗХГ на всевъзможни телефонни номера. Непрекъснато даваше „заето“ или свободно и никой не отговоряше, докато най-накрая на тел. 0298511258 отговори служителка , която каза, че може да се обърнем единствено към ДФЗ на вътрешен тел 203! Там, разбира се никой не ни отговори на обаждането!!!
Не мога да повярвам, че след такова медийно огласяване от страна на министерството, че биологичните мерки работят, ние се сблъскваме с проблеми НА САМИЯ КРАЙ НА КАМПАНИЯТА! Не падат правни основания! Не можем да приключим заявления с биологичните мерки и няма кой да ни отговори защо е така!
Може ли да ни помогнете ако имате отговор на тези наши проблеми?
Благодаря предварително!

11.05.2020 г. С уважение:
Мариана Петкова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *